Ukulelefeldolgozások

Ukulelefeldolgozások

Indulj el egy úton - ukulelefeldolgozás bontással (három húron)

2021. december 15. - Joachim László

Íme az Ukulelefeldolgozások "bontással" című könyv egyik bevezető feldolgozása videón! A négy könyvből álló könyvsorozat feldolgozásainak egy részét videón is megmutatom, ez a poszt ennek a sorozatnak az egyik része.

Ezt a moldvai csángó népdalt az országos kéktúrát bemutató, Másfél millió lépés Magyarországon című tévéfilmsorozat tette ismertté. A feldolgozásban a dallamot egészen végig ugyanaz az egyetlen hang kíséri, hasonlóan ahhoz, amikor a népi furulyások fújás közben egy állandó mély hangot beledúdolnak a furulyába. A feldolgozás így egyszerűen eljátszható, mégis jól hangzik.

Az Indulj el egy úton kottája és tabulatúrája az Ukulelefeldolgozások "bontással" című könyv 22-23. oldalán található, a 20-21. oldalon a feldolgozás leírása és néhány tudatosító kérdés olvasható. Hogy hogyan juthatsz hozzá a könyvhöz, arról ebben a posztban szedtem össze az információkat.

A könyvben két, három, illetve (magas G-húros ukulelén) négy húron játszható változatban is szerepel a feldolgozás, a videón a háromhúros változat látható.

Jó zenélést!

A bejegyzés trackback címe:

https://ukulelefeldolgozasok.blog.hu/api/trackback/id/tr6416784002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása