Ukulelefeldolgozások

Ukulelefeldolgozások

Magyar nyelvű ukulelekönyv ingyen!

2021. június 22. - Joachim László

Frissítés (2021 szeptember): már mind a négy könyv kapható! Hogy hol és milyen feltételekkel? Ebben a posztban foglaltam össze

Tanítanál ebből a könyvből? Akkor inkább ezt a posztot olvasd el!

Az A4-es könyv egy négy könyvből álló sorozat része,ukulelefeldolgozasok_lehuzassal_fekete_kerettel.jpg amiből ukulelefeldolgozások eljátszását, illetve készítését lehet megtanulni. Négy év munkája, hogy most magyarul elérhető. (Még soha nem jelent meg magyar nyelvű könyv a témáról!) Az első részt ingyenesen elérhetővé teszem: így kockázat nélkül próbálhatod ki az ukulelefeldolgozásokat, és dönthetsz arról, hogy a másik három könyvre is kíváncsi vagy-e.

Az Ukulelefeldolgozások "lehúzással" című rész itt érhető el (vagy a képre kattintva). A könyvben nyilakkal lehet lapozni, de ha letöltöd pdf-ként, akkor a tartalomjegyzék kattintható és sok belső link könnyíti meg, hogy a könyv megfelelő oldalára juss! Ha a sorozat más (hamarosan megjelenő) könyvei iránt is érdeklődsz, itt tudod jelezni

A négy könyvben összesen több, mint 50 feldolgozás található. Magyar népzene, külföldi népzene, komolyzene, gospel és a ‘20-as és ‘30-as slágerei közül is szerepelnek dalok a könyvekben; a feldolgozások több, mint fele magyar zene. A sorozat további különlegessége, hogy belőle feldolgozásoknak nemcsak eljátszását, hanem készítését is meg lehet tanulni, így a könyvek segítségével akár kedvenc dalaidat is feldolgozhatod!

A könyvben szereplő feldolgozások és leírásaik, valamint a kérdések és feladatok (megadott mintamegoldásokkal) segítenek megtapasztalni, hogy a feldolgozások eljátszása és készítése is lépésről lépésre megtanulható. A folyamatot sok minden támogatja, többek között

  • kotta és tabulatúra (illetve itt, a blogon és a facebook-oldalon a későbbiekben videók is várhatók, amelyeken meghallgatók lesznek a feldolgozások)
  • akkordábrák és ujjrendi javaslatok
  • háttér az egyes feldolgozásokhoz: Hogyan játsszuk? Hogyan készült?
  • az egyes feldolgozási módszerekről: Miért működik? Hogyan használjuk?
  • általános segédletek (például fogástáblák) és trükkök

 A hiánypótló sorozat az eljátszás technikái szerint épül fel:

  1. Ukulelefeldolgozások "lehúzással"
  2. Ukulelefeldolgozások ritmuspengetéssel és kétujjas technikával
  3. Ukulelefeldolgozások „bontással”
  4. Ukulelefeldolgozások együttpengetéssel

Hogy melyik technika hogy néz ki a gyakorlatban? Egy perc alatt megtudhatod ebből a videóból:

A négy könyv nyomtatott formátumú megjelenése 2021 szeptemberére várható. Addig is sokat tudsz segíteni azzal, ha jelzed, hogy érdeklődsz a könyvek iránt: az igényfelmérő kérdőív alapján dől majd el, hány példány lesz elérhető könyvesboltban.

Ha az ingyenes könyv mellett a sorozat több részéről még nem döntenél, akkor addig is lájkold a sorozat facebook-oldalát, ahol rendszeresen számíthatsz új tartalmakra (videók, kották, a könyvekben nem szereplő feldolgozások) és a négy könyv hamarosan várható nyomtatott megjelenéséről is értesülhetsz majd itt! 

ukulelefeldolgozasok_lehuzassal_fekete_kerettel.jpg ukulelefeldolgozasok_ritmuspengetessel_fekete_kerettel.jpg
ukulelefeldolgozasok_bontassal_fekete_kerettel.jpg ukulelefeldolgozasok_egyuttpengetessel_fekete_kerettel.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ukulelefeldolgozasok.blog.hu/api/trackback/id/tr4116597852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása