Ukulelefeldolgozások

Ukulelefeldolgozások

Instrumentális intró (Örvendj, világ - furulyán és ukulelén)

2021. december 23. - Joachim László

Az ukulelefeldolgozásos könyvsorozat különlegessége, hogy belőle feldolgozásoknak nemcsak eljátszását, hanem készítését is meg lehet tanulni, így a könyvek segítségével akár kedvenc dalaidat is feldolgozhatod! A fenti videóban hallhatóhoz hasonló intrók készítését is kiválóan el lehet sajátítani a könyvsorozat segítségével! Hogy hogyan juthatsz hozzá a könyvekhez, arról ebben a posztban szedtem össze az információkat.

A videóban hallható dal nem található meg az ukulelesorozat négy könyvében: az Örvendj, világ intrója arra ad példát, hogy a sorozat 50 feldolgozásán kívül más dalok is feldolgozhatók instrumentálisan a négy könyv segítségével.

És hogy a sorozat mely részei alapján lehet elkészíteni egy a fentiekhez hasonló intrót? Bár teljes képet a négy könyv együtt ad, íme néhány tartalom, ami különösen is hasznos lehet intrók és feldolgozások készítésekor:

  • A dallam mely hangjait kísérjük és melyeket szólaltassuk meg önállóan? (Ukulelefeldolgozások "lehúzással", 6.5. rész)
  • a C-dúr skála akkordkísérettel (az Ukulelefeldolgozások "lehúzással" című könyv 8.1. része)
  • a négy könyvben található feldolgozáskészítési feladatok és mintamegoldásaik
  • a négy könyvben ismertetett pengetési technikák (a fenti videó intrójában például a kétujjas technika látható, ennek képekkel illusztrált leírása az Ukulelefeldolgozások ritmuspengetéssel és kétujjas technikával című könyvben található)
  • az adott dalhoz szükséges akkordtípusok fogásmódjainak ábrái

Jó intrókészítést!

A bejegyzés trackback címe:

https://ukulelefeldolgozasok.blog.hu/api/trackback/id/tr2316791656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása